fbpx

Klara Ćurčin

„Gde ćeš? Na trčanje? Sada? Opet? Koja sad trka? Jesi li pobedila? Pusti je…proćiće je…“

Ovo su najčešći komentari, koje čujem u zadnje vreme…uvek odgovorim na njih i to sa strpjenjem i sa širokim osmehom, zato što se tako osećam i zato što to želim svakome u ovom ludom životnom ritmu. A taj osmeh i to strpljenje mi daje trčanje. Da, trčanje.

Odluka o trčanju „pala“ je na mom 50.-om rođendanu. Da probam nešto što nikad nisam mogla. Da, nisam neka omladinka. Ali ako nije izazov, da li se računa? Pri tome, ne bi trebalo biti loše za opšte zdravstveno stanje. Ovo su godine kada te već baš briga ko šta misli o tebi i najbitnije je da učiniš sebi zadovoljstvo. Eto, čisto da znate, trčati se može kad kod. Za ovo nisi nikad premlad, niti prestar. Nemam baš ni viška vremena, ali uspevam da se organizujem, jer mi je posao prilično stresan i dobro mi dođe ovo aktivno bitisanje sa samim sobom.

I tako sam ja krenula u avanturu zvano trčanje, bolje rečeno trčkaranje. I svakim trčom bilo je sve bolje i sve lepše. Koja je to pozitivna energija!!! Redovno srećeš neke face, nemaš pojma ko su ali u mimotrču se pozdraviš, bodriš i naravno, šta bi bilo da se danas ne koriste razne društvene mreže – pratiš, kačiš, osmatraš…

Capital crew – stalno mi je iskakalo, podsećalo da postoje. I onda ih vidiš na jednoj trci, pa na drugoj trci…kakva ekipa!!! Zajedno, nasmejani, veseli i trče ko munje!!!

I konačno, u dubini svoje najveće trkačke patnje, kada sam odpatila svoj prvi polumaraton čvrsto rešim da ću postati Kapitalka! Biću deo NJIH!!!

Svoj prvi trening sa novom ekipom neću nikad zaboraviti! Ne mogu vam opisati taj miks osećaja nemoći i sreće…izbačena iz zone komfora…šta sam ja radila do sada? Vau, šta sam uspela da uradim večeras!!!

I tako iz treninga u trening…već skoro godinu dana…uvek neki pomak napred, mali ili veliki, nebitno…bitno je da ekipa veruje u tebe i ti veruješ ekipi. Bitno je da trener tu zbog ekipe i zbog tebe. Individua u grupi. Treniramo zajedno, ali pojedinačno se brinu o tebi. Trčimo zajedno, smejemo se zajedno, slavimo zajedno…i širimo pozitivnu energiju oko sebe.

I ja sam, konačno, svoje trčkaranje pretvorila u trčanje uz potpunu podršku svih u klubu, a najviše zahvaljujući posvećenosti trenera koji veruju u mene i daju mi krila. A trke? E, to je poseban doživljaj! Idemo da uživamo i uzmemo medalju koju smo apsolutno zaradili na treninzima.

I, tako nedavno, krenula sam da trčim da bih živela. A danas? Danas živim da bih trčala. I jedva čekam da odem na sledeći trening, da vidim ekipu koja mi čini dan i život lepšim i boljim.

Zato, pridruži se! Svaki tvoj izgovor „pada“ u vodu. Nisi ni premlad, niti prestar, niti dovolno početnik ili napredan, niti prezaposlen, niti dovoljno zdrav ili bolestan. Ako mogu ja, zašto misliš da TI ne možeš???

TRČI SA NAMA!

15. septembra 2020. počinje RunOUT project –  tvoja šansa da uđeš u svet trčanja sa nama. Učini nešto najbolje za sebe – treniraj napolju sa stručnim trenerima i pozitivnom ekipom.

facebook
instagram
phone