fbpx

Ljiljana Aleksić

Znate onaj osećaj „SOMETHING BIG IS GOING TO HAPPEN!“?

Taj sam osećaj imala danima dok jedne večeri nisam naišla na reklamu za 5K PROJECT koji organizuje CAPITAL CREW Belgrade. Veče pred prvi trening poslala sam prijavu. Kada je stigao povratni mail, mislila sam ok, niko me ne obavezuje, ako odem – odem. Verujete da sam čitavog dana vodila unutrašnji dijalog sa sobom i smišljala razloge za i protiv. Sada mogu reći samo da sam presrećna što sam otišla. Bilo je to neverovatno veče i nezaboravno iskustvo. Prvi mart, napolju -7 stepeni, sneg veje i nema nameru da stane. Ljudi oko mene svi sa istim mislima, šta nam je ovo trebalo? I tada je je došao trenutak kad nemoguće postaje moguće. Svi smo istrčali ulazni test i počeli da treniramo za trku zadovoljstva od 5km na Beogradskom maratonu.

Ja sam neko ko je manje-više ceo život u vezi sa sportom, trenirala sam odbojku, išla sam u sportsku gimnaziju, ali trčanje nikad nisam volela. Ovaj korak je bio moj način izlaska iz zone komfora. I preponosna sam na sebe zbog ove odluke. Uspela sam da sa 34 godine, dvoje dece, poslom i svim ostalim obavezama koje ima jedna majka i supruga donesem odluku i napravim vreme samo za sebe.

Ogromna prednost su jutarnji treninzi na Košutnjaku, jer zbog smenskog rada i porodičnih obaveza vrlo često nisam u mogućnosti da idem na treninge uveče, tako da zahvaljujući tome ne propuštam skoro ništa osim druženja sa mojim kapitalcima.

Vrlo često smo opčinjeni rezultatom određene želje ali ne i procesom. E ovde je upravo o tome reč, prepusti se procesu, uživaj u treningu, budi svestan sadašnjeg trenutka. Postoji neko ko veruje u tebe i kad ti sumnjaš (čitaj trener Marko Dimitrić) i taj neko te vidi mnogo dalje nego što ti sebe možeš da zamisliš. I tako sam ja od marta do sada posle trke zadovoljstva od 5km na Beogradskom maratonu, trčala 7km na trci u Somboru, pre neki dan na treningu 13 km, i spremam se za moj prvi polumaraton u Ljubljani.

Ako je razlog čekanja da krenete u ostvarenje svojih snova taj da vas svi razumeju, onda ćete čekati do kraja žvota. U početku će vas pitati ZAŠTO TRČIŠ!? A kad shvate zašto, pitaće vas KAKO? Ali najlepše od svega je to što vas baš briga šta drugi misle jer niste ni krenuli zbog njih nego zbog sebe!

Crew love <3

 

 

TRČI SA NAMA!

Prijavi se

 

Verifikacija

 

facebook
instagram