fbpx

Milica Sitar

Na prvi trening sam došla nakon višegodišnjeg ubeđivanja Sitar Miloša misleći da će to biti samo jedan od onih pokušaja kada probate da vežbate i po dobijanju prve upale mišića odustanete jer je to ipak naporno za vas. Ovog puta to nije bio slučaj i nakon prvog treninga osećala sam se fantastično. Nekoliko treninga kasnije shvatila sam da trčanje nije samo način za gubljenje kilograma ili održavanje forme –  to je lek!

Meni je promenilo život. Ja sam majka, supruga i zaposlena žena sa milion obaveza i kao mnogi mislila sam da je nemoguće sve uskladiti, i nisam uspevala, dok nisam počela da trčim. Trčanje mi je dalo snagu, pomoglo da pobedim samu sebe i da savladam strahove od neuspeha. Podiglo samopouzdanje i pobudilo želju da osvojim svet. Svi ti naporni treninzi i rano ustajane zaborave se onog trenutka kad odbrojavate sekunde do početka vaše prve trke. Moja prva trka bila je Temišvaru na 10km. Taj osećaj kada vam nakon završene trke okače medalju oko vrata je neprocenjiv! Tada shvatite da sav trud koji ste uložili ima smisla.

I tako trening po trening došli smo do tog čuvenog Beogradskog polumaratona i trenutka kada moraš biti spreman i rešen da pobediš sebe i pretrčiš taj 21km. Ja sam bila spremna! Uspešno sam istrčala i dokazala sebi da mogu. Bez dobre pripreme kroz treninge ne bih uspela. Saveti iskusnih trkača, a posebno saveti Dragana Nikolića čoveka kojeg morate upoznati i od kojeg smo puno naučili su neprocenjivi. Neću zaboraviti kada nam je na poslednjem treningu pred polumaraton govorio o hidrataciji koja je podjednako važna koliko i fizička priprema.

Kada sam prošla kroz cilj svog prvog polumaratona u meni su se probudile takve emocije koje ne mogu opisati. To morate doživeti. Mnogi u mom okruženju su mislili da ću se tu zaustaviti jer sam ispunila cilj, ali prevarili su se jer to je za mene bio tek početak. Postavila sam sebi sledeći zadatak: istrčati polumaraton u Ljubljani. Sa verom u sebe, redovnim treniranjem, posvećenošću na treninzima i ogromnom podrškom porodice spremam se za Ljubljanu. Pored psihofizičkih priprema podjednako je važna i atmosfera u klubu. Kada je naš klub u pitanju dobra atmosfera i svakodnevna podrška je ono što mi ne dozvoljava da posustanem.

TRČI SA NAMA!

3. marta 2020. godine startuje treći po redu 5K PROJECT i ovo je tvoja šansa da uđeš u svet trčanja sa nama. Za 6.999 RSD dobijaš tri treninga nedeljno tokom marta, aprila i maja, ukupno 39 vođenih treninga, majicu kluba, rad sa profesionalnim trenerima i još mnogo toga. Ako ti treba još informacija, pronaći ćeš ih ovde: 5K project

Prijava za 5K PROJECT

 

Verifikacija

facebook
instagram
phone