fbpx

Nemanja Stevanović

Oduvek sam nešto trenirao i bio relativno aktivan. Do fakulteta. Onda sam napravio pauzu par godina i nabacio 20kg. Definitivno sam morao da se pokrenem opet. To je podrazumevalo trening u teretani, gde sam skoro 5 godina bio redovan.

Trčanje mi nije padalo na pamet kao mogućnost. Međutim, videvši brata kako uzaludno trči kilometre i kilometre, rešio sam i ja da se oprobam i pokušam da shvatim. Na svežinu i mladost sam istrčao/ishodao 2 polumaratona, čime je trčanje izgubilo i ono malo smisla koje sam mu pridavao.

Videvši da sam razočaran rezultatom, brat mi je skoro godinu dana predlagao da se učlanim u trkački klub. Nisam bio baš oduševljen idejom trčanja u klubu, ali ‘ajde. “Nemaš šta da izgubiš, ako hoćeš da ostvariš bolji rezultat klub će ti pomoći. Uostalom, makar ćeš upoznati nove ljude i steći nova poznanstva”, reče on. I tako sam na naogovor počeo da trčim u klubu.

Tokom prvih par meseci u klubu stekao sam brdo novih prijatelja, svoj lični rezultat sam popravio za otprilike 22 minuta i zvanično sam se “navukao” na trčanje, koje je za mene dobilo zanimljivu stranu.

Pored društva, osmišljen plan treninga je predstavljao još jednu promenu, za razliku od mojih naivnih pokušaja da napravim neki svoj program koji nikad nisam uspevao da ispratim. Dosta mi je pomoglo to što su treninzi stručno sastavljeni i prilagođeni mogućnostima i ciljevima svakog od nas. Zahvaljujući trenerima i ekipi na svakoj trci smo pripremljeni da damo sve od sebe čak i kada nam nije dan. Članovi kluba će te bodriti i neće ti dopustiti da odustaneš.

Ove godine je klub organizovao pripreme na Kopaoniku, koje smo krunisali trail trkom na 7km i 15km. Takođe sam na kampu proslavio i svoj rođendan, gde su me drugari jako iznenadili 🙂 Kamp je bio jako naporan, ali veoma uspešan. Krofne u domu su uspešno kompenzovale naporne planinske treninge. Nakon priprema spremni smo za nove pobede  i sledeći cilj mi je Ljubljana ispod 1:40:00.

Meseci provedeni u trkačkom klubu su uneli dosta promena u mom životu i navikama, uključujući prijateljstva, pivo nakon treninga, trke i medalje, nove patike, a ujedno odnele višak od 15kg. Drago mi je da sam počeo da trčim u klubu, jer su sve naše avanture sa treninga unele puno pozitivnih stvari u moj život.

Ako iko ima nedoumicu oko upisa, neka pruži šansu klubu, jer, u najgorem slučaju, dobiće par žuljeva i upoznati puno zanimljivih i raznovrsnih ljudi.

 

 

TRČI SA NAMA!

Prijavi se

 

Verifikacija

 

facebook
instagram