fbpx

Milan Ivanović – Junior

 

Junior je krenuo da se bavi trčanjem sa 13 godina, sa 15 je istrčao prvi polumaraton, a sa 17 i prvi maraton. Postavši punoletan krenuo je da trči ultramaratone na 6 i 12 sati. Pored drumskih trka najviše ga ispunjavaju trail trke i sve što ima veze se prirodom. Najveća ambicija u trčanju mu je trka “UTMB” (Ultra Trail Mont-Blanc) i Iron Man Triatlon. Po struci je kondicioni trener.

Posebno se specijalizuje za kondicioni pripremu rukometaša. Dve godine je radio kao kondicioni trener sa ekipom Ženskog Rukometnog Kluba Beograd koja je osvojila I mesto i plasirala se u Super Ligu. Trenirao je do sada više reprezentativki. Trenutno radi na kondicionoj pripremi sudija Rukometnog Saveza Beograda i savetnik je za kondicionu pripremu mlađih kategorija u rukometnom klubu Lavovi. Pored rada u klubovima drži personalne treninge u teretani.

Junior je trener rekrativnog trčanja u klubu Capital Crew, i to pre doživljava kao uživanje nego kao posao. Student je IV godine na Fakultetu Sporta i Fizičkog Vaspitanja.

On je čist ranoranilac. Svakog dana ustaje u 5 ujutru i kaže da mu je to omiljeni deo dana. Jedina stvar koju je u životu više radio od treniranja je čitanje knjiga, to je radnja koja ga najviše ispunjava i opušta. Najviše voli da čita motivacionu i psihološku literaturu, a pored toga misteriju i naučnu fantastiku.

Veliko zadovoljstvo mu predstavlja dugo sporo trčanje i slušanje audio knjiga preko slušalica. Pored trčanja i čitanja knjiga voli rekreativno da se bavi svim sportovima: od fudbala i košarke preko biciklizma, plivanja, alpinizma pa sve do plesa, ritmičke gimnastike i šaha. Što se ishrane tiče voli da kuva i sprema zdravu hranu – na svoj način. Dok se spremao za ultramaraton hranio se vegeterijanski i sam sebi spremao hranu. Najviše uživa u žitaricama, voću i povrću, ali nikad ne odbija roštilj! On je naš najmlađi trener u klubu gde je i dobio nadimak “Junior”

Komentariši

Tvoja email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena zvezdicom *

facebook
instagram
phone